De ce cresc ciuperci în gazon

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un gazon frumos și bine îngrijit într-o curte este unul dintre visele celor care locuiesc la casă și aleg să-și transforme betoanele clasice într-o oază de verdeață. Cu toate acestea, întreținerea unui gazon nu este o treabă tocmai ușoară, pentru că mai pot apărea și unele neplăceri, cum ar fi ciupercile.

de ce cresc ciuperci in gazonÎn afară de faptul că de multe ori strică aspectul gazonului, specialiștii susțin că există și unele ciuperci care pot fi dăunătoare. Apariția ciupercilor în gazonul din curte are mai multe cauze, dintre care cele mai frecvente sunt: umiditatea ridicată, pH-ul incorect, paiele de gazon, sau gazonul este foarte compact. De asemenea, prea multă fertilizare a gazonului duce la apariția nesuferitelor ciuperci, precum și stratul gros de frunze de pe perioada iernii.

Cel mai bine, dacă vă confruntați cu această problemă, este să apelați la un specialist care va ști cum să vă curețe gazonul astfel încât ciupercile să nu mai apară. De asemenea, acesta vă va da și cele mai bune indicații despre cum se face corect întreținerea gazonului, pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de acea oază de liniște pe care ați dorit-o și ați creat-o în propria curte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *