De ce se arde gazonul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ai decis că este nevoie de ceva verde în grădina ta, iar plantarea gazonului ți s-a părut cea mai bună soluție. Așa și este, însă trebuie să știi cum să întreții corect această ”pătură” verde, pentru a te bucura cât mai mult de investiția făcută.

de ce se arde gazonulUna dintre problemele cu care te poți confrunta este uscarea sau arderea gazonului. Aceasta are loc de obicei pe perioada verii când, în încercarea de a iriga cât mai bine gazonul, procedezi total greșit. Astfel, specialiștii susțin că pe perioada verii gazonul ar trebui udat o dată la 2-3 zile, în funcție de gradul de umiditate. Ar fi de preferat ca această operațiune să o faci cât mai dimineață sau pe seară, și nu la orele amiezii, atunci când soarele este cel mai puternic, pentru că astfel gazonul se va usca.

De asemenea, gazonul are de suferit și se arde atunci când, în încercarea de a-l face să crească mai repede și mai bine, folosești o cantitate nejustificat de mare de îngrășământ. Rezultatul? Gazonul se va arde, adică se va îngălbeni la rădăcină, firul i se va subția și poți risca chiar să pierzi firele de iarbă. În acest caz, cel mai bine este să îl irigați bine, fără a mai folosi însă îngrășământ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *