În ce lună se tunde gazonul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În afară de irigat și fertilizare corectă, pentru ca tu să te poți bucura de un gazon sănătos și frumos este important să îl mai și tunzi. Specialiștii spun că procedând astfel vei obține mai mulți lăstari sau, altfel spus, iarba va fi mult mai deasă și mai verde, fără acele vârfuri galbene atât de inestetice.

in ce luna se tunde gazonulAtunci când este în perioada de creștere intensivă, gazonul se tuned o dată pe săptămână. Când vremea este însă secetoasă, sau vara este pe sfârșite, puteți face această operațiune de două ori pe lună. De fapt, specialiștii susțin că un gazon se tunde până în momentul în care iarba încetează să mai crească, iar toamna nu este un motiv să nu vă vedeți liniștit de treabă. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că la ultima tundere, iarba ar trebui lăsată la aproximativ 5 cm înălțime, pentru a face față cu brio sezonului rece.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *