Se poate semăna gazon în noiembrie?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru cei care locuiesc la case, un aspect îngrijit al curții este o activitate care nu trebuie neglijată. Și aici, un rol important în designul curții interioare îl are și gazonul. Dar, cum nu toți ne-am născut specialiști, mai este nevoie și de câteva indicații, în special în ceea ce privește semănarea gazonului. Specialiștii spun că aceasta poate fi realizată oricând, cu excepția perioadelor de caniculă sau ger. Dacă este să ne referim strict la temperature exterioară, aceasta ar trebui să fie cuprinsă în tre 10 și 30 de grade Celsius.

Perioadele ideale de plantare a gazonului sunt lunile martie – mai și august – octombrie. Cu toate acestea, ar fi indicat să renunțați la această operațiune dacă afară plouă, deoarece riscați ca semințele să se deplaseze în sol și să vă treziți cu acele insule atât de inestetice într-un gazon.

Dar, să revenim la plantarea sezonului toamna. Ar fi indicat ca plantarea lui să nu treacă de luna octombrie, sau dacă nu se poate altfel, să nu ”intrați” prea mult în noiembrie. Nu intrați în panică, veți vedea că pe perioada toamnei gazonul crește ceva mai lent, dar în schimb nu veți avea parte de atât de multe buruieni precum gazonul plantat primăvară. Prin urmare, se poate planta gazon și în luna noiembrie, cu condiția să aibă timp suficient să crească până la venirea iernii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *